Waar is Hans.............

Hans haalde altijd op donderdag de boodschappen. Dus het was vreemd dat hij er vandaag niet was. Wat zou er zijn ? Was er iets met hem gebeurd? Een man van zijn "oude" leeftijd, hij was al ruim 50 jaar!! Hij ging nog steeds vaak naar de speeltuin waar zijn kleindochter samen met haar tweede vader elke dag speelde. Ook daar had men hem al een tijd niet gezien. Waar was hij toch....? in het tehuis begon men zich zorgen te maken.

 

Was hij misschien zijn weg kwijt geraakt.Een man in zijn toestand moest voorzichtig wezen want hij was al een keer eerder weggelopen en zij vonden hem toen bij een bekend warenhuis waar hij zich tegoed deed aan zo'n heerlijke smakelijke rookworst. Maar ook daar was hij niet. Waar kon hij toch wezen? Na enkele dagen hebben ze de politie gebeld om hulp te krijgen.Die hebben overal inlichtingen gevraagd.Zij kregen berichten dat hij in de Veluwe was. Een ander bericht zei dat hij een verstekeling was op een boot naar suikerland. Maar omdat ze daar nog geen telefoon hebben is het moeilijk om navraag te doen.

 

Dus de volgende step was om alle ziekenhuizen te onderzoeken en in de grachten te dreggen. Eindelijk hadden zij hem gevonden, maar omdat te vertellen is zo griezelig. Zij vonden hem achter een computer waar hij via email aan het corresponderen was met een Hollandse vrouw die al maanden zijn pen pal was zonder dat iemand het wist. Haar dochter had hun samengebracht en geloof het of niet maar zelfs in zijn conditie heeft hij haar geholpen om het hollands weer opnieuw en beter te leren. Hij had al dagen niet gegeten want het enigste wat hij wou is Hema rookworst maar hij kon zich niet van de computer losmaken en surfde nog lang en gelukkig.

 

 


terug naar home: auteurs Ventola en Rijnen